Seznam stránek

11 května 2022

5. narozeniny nového webu AzaNovin a 6. výročí diskuzního fóra X-Fórum

5. narozeniny nového webu AzaNovin a 6. výročí diskuzního fóra X-Fórum připadají na stejný den, tedy na dnešek 11. 5. Liší se jen rokem, nový web AzaNovin, který nahradil ten původní, byl spuštěn roku 2017, nu a X-Fórum o rok dříve, tedy v roce 2016. Dnešním dnem si tedy připomínáme hned dvě významné skutečnosti v projektu AzaNoviny Xmagazín A-A v jeden den.

 

AzaNoviny a X-Fórum výročí



AzaNoviny jako hlavní web celého projektu

Právě v roce 2017 se web AzaNoviny stal hlavním a stěžejním publikačním prostorem. V úplném počátku projektu, který ovšem nesl jiné rysy a měl dosti odlišný obsah a zaměření než ten současný, vycházely jednotlivá čísla AzaNovin ještě postaru a starý web sloužil jako podpůrné stránky s dalším přidaným a bonusovým obsahem. Od roku 2017 se tedy začala psát historie AzaNovin jako seriozního magazínu ze světa internetu, počítačů, mobilů, sociálních sítí a mnohého dalšího. AzaNoviny jsou nejnavštěvovanějším místem projektu a společně s blogem Xglosy se podílí na samofinancování celého projektu. Díky monetizaci nemusí být, jako v minulosti celý projekt dotován z vlastních zdrojů, nýbrž si na provoz sám vydělá. Xmagazín A-A je nekomerční a nevýdělečný projekt, kde náklady a příjmy jsou cca v rovnováze.

Diskuzní fórum X-Fórum

X-Fórum mělo velmi zdatný rozjezd onoho roku 2016. Ovšem co si budeme povídat, dnešní doba je hlavně dobou sociálních sítí a podobně postavené platformy jakými jsou klasická diskuzní fóra už dávno moc nefrčí. Navíc to bylo vždy menší fórum, kde se odliv i několika uživatelů značně a neblaze projeví. V současnosti je fórum defacto mrtvé, každopádně obsah je správné zachovat, jsou tam přítomny věci, které již nikde jinde nenajdete, včetně archivních diskuzí ze starých AzaNovin, anebo mistrem Anathemou vytvořenou "Malou encyklopedii metalu a rockové hudby".

Další a podrobnější informace si můžete přečíst na blogu Xglosy v článku z minulého roku  nazvaném  Nový web AzaNovin a diskuzní fórum X-Fórum spojuje 11. květen.



AN


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)