Seznam stránek

11 června 2022

Statistiky StatCounter se vrací na AzaNoviny

Statistiky StatCounter se po roce navrací na náš hlavní web AzaNoviny, o čemž jsme již informovali v závěru článku Prohlížeč Microsoftu Edge pro desktop posiluje, předběhl Safari i Firefox na zmiňovaném webu. Před měsícem ještě nebylo ovšem úplně jasné jak naložíme s naším II. kanálem, kde se statistiky nejen tyto jmenované nacházely. Jak jsme vás již informovali před časem, II. kanál jsme se nakonec rozhodli definitivně zrušit a doménu použít a převést na tento BLOG AN.

 

Statistiky StatCounter na AzaNovinách


Měsíční frekvence

Statistiky StatCounter budou v různých podobách vycházet vždy v první dekádě každého měsíce. Zmiňovaný článek z května byl takovým předskokanem, téměř přesně po měsíci byl publikován nyní další s názvem Chrom, Adnroid, Google, Facebook - Statistika StatCounter 05/22. V dalších pravidelných pokračováních se budeme věnovat konkrétněji jednotlivým platformám, zařízením, segmentům a různým zeměpisným oblastem, a budeme všemožně srovnávat. Aby to nebyla taková nuda, páč víme, že "Statistika nuda je, má však cenné údaje". Budeme se proto snažit učinit "nudné" statistiky pestřejší a stravitelnější. Od statistik jsme nikdy neměli touhu odstoupit, protože jak uvádíme i v nejnovějším článku na AzaNovinách, tak My statistiky prostě a jednoduše milujeme :D



Statistiky klasických chatů

Statistiky klasických chatů a komunitních portálů, které byly též publikovány na našem zrušeném II. kanálu, budou vycházet na AzaNovinách vždy jednou ročně, a to na podzim. Od počátku tyto statistiky byly prováděny a následně publikovány dvakrát do roka, vždy na jaře a na podzim. S přihlédnutím ke skutečnosti, že retro chaty jsou již skomírajícím segmentem a nikoho moc nezajímající platformou, pak bylo již před časem rozhodnuto o tom, že roční interval je naprosto dostačující. Do podzimu letošního roku se také budem snažit převést všechny dosavadní články o statistikách retro chatů na hlavní web AzaNoviny do kategorie "Chaty a diskuzní fóra", neboť nyní nejsou nikde k mání, a ač se jedná o značně upadající platformu přibližující se pomalu klinické smrti, pak máme za to, že historického hlediska mají svou hodnotu. Ano, vypovídající hodnotu o průběžném a trvalém úpadku sledovaných retro portálů.



Statistiky obecně

Na AzaNovinách se budou čas od času objevovat i různé jiné druhy statistik. Koneckonců na našem II. kanále byly Statistiky samostatnou rubrikou. Na hlavním webu sice zatím nic podobného neplánujeme, jsou tam již zavedené a stěžejní rubriky (nedávno jsme je rozšířili o kategorii TECHNO), rozhodně statistiky v nejrůznějších podobách, ač bez samostatné rubriky, budou mít na AzaNovinách své nezadatelné místo.



AN
AzaNoviny Xmagazín A-A

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)