Seznam stránek

17 června 2022

AzaNoviny slaví krásných SEDM. Projekt Xmagazínu A-A je tu už 8. sezónu

 

7. výročí projektu AzaNoviny Xmagazín A-A

Slovo zakladatele:

Psal se 17. červen roku 2015 a na sociální síti Facebook se objevil post odkazující na první dvě čísla AzaNovin - tím se začala psát historie projektu AzaNoviny Xmagazín A-A. V tu dobu jsem ani Já netušil, že půjde o dlouhodobý a stále se rozšiřující a zkvalitňující projekt. Upřímně, na úplném počátku to byla jen taková blbůstka. Mnozí škarohlídi předpovídali AzaNovinám život jepičí, jak moc se mýlili, že.. ovšemže, neb AzaNoviny jedou již svou 8. sezónu, a právě v tento den slaví 7. narozeniny :)

První dvě sezóny byly velmi bouřlivé. Bouřlivý byl i rozmach a rozpínavost AzaNovin, které se rozrůstaly na mnohé sociální sítě, vybudovaly si svůj web, aby o něj později přišly. Vyjely s II. kanálem AzaŽurnál, založily Blog AN a diskuzní fórum X-Fórum. Výraznou změnou byl přechod na jinou formu publikování, neboť 27. dubna 2017 vyšlo úplně poslední číslo AzaNovin (to už byl 3. ročník) vydávané "starým stylem". Postupně se proměňoval i obsah, zaměření a témata, kterým se AzaNoviny v celé šíři svého portfolia věnovaly.

V pozdějších letech už AzaNoviny pluly po klidnějších vodách, stávaly se stále více serioznějšími a v celém projektu docházelo, byť po menších krůčcích, ku zkvalitňování. Rozšiřování ovšem nepřestalo, a tak vznikaly nové aktivity jako blog Xglosy a po dvou letech jakýsi jeho dceřiný publikační kanál X-Fejetony. Dokonce došlo i na podcast, ten dostal název Xkozloviny.

Některé věci ale i zanikaly, naposledy II. kanál AzaŽurnál, který se neprosadil a byl celou dobu v závětří a bez větší čtenářské pozornosti. Nakonec jeho značku převzal tento blog, kde čtete můj narozeninový výtrus - Blog AN. Ano, mnohé se podařilo, některé záležitosti moc nevyšly, tak už to v životě chodí. Každopádně po posledních letech jakési konsolidace se nachází celý projekt ve zdatné kondici. Pokud byste mi řekli onoho 17. června roku 2015, že AzaNoviny pojedou někdy osmou sezónu, a že budou v kultivované, kvalitní a seriozní formě slavit 7. narozeniny, a že si projekt sám na sebe vydělá, pak bych si asi ťukal takovou silou a takovou dobu na čelo, až bych si do něj vyťukal důlek.

Chtěl bych poděkovat všem, kdož se, ať přímo či nepřímo, na projektu AzaNoviny Xmagazín A-A v průběhu let podíleli. A vlastně bych měl poděkovat i všem těm škarohlídům a nenávistníkům, protože i oni mě nabíjeli silou, kterou jsem využil k překonání jejich chmurných předpovědí. Jsem Azazel, a ten se nikdy nevzdává, jsem kozoroh, který v poklidu a třeba i pomaleji, zato nepřetržitě a důsledně, svým kozorožím ostřím nakonec vždy dosáhne svých cílů. Mějte se dle zásluh.

Anděl Azazel
Zakladatel projektu AzaNoviny Xmagazín A-A


Pár novinek z projektu

Výroční zpráva

Výroční zpráva se tento rok konat nebude, bylo ustanoveno, že k tomu bude docházet vždy v sudých letech výročí, tudíž to náramně vyjde na kulaté desáté narozeniny, které samozřejmě již vyhlížíme. Změn v celém projektu proběhlo letos celkem dost, každopásně není nutné každým rokem vydávat Výroční zprávu, v lichých rocích bude, jako nyní zde, pojednání o projektu očima našeho zakladatele Anděla Azazela. Poslední výroční zprávu z minulého roku si můžete připomenout na našem hlavním webu AzaNoviny ZDE

 

Nová rubrika na AzaNovinách

Jelikož výročí AzaNovin, tak jako vždy, slavíme předně prací, pak jsme se kolem tohoto termínu snažili vylepšovat náš hlavní web. O některých změnách jsme vás již nedávno informovali, včetně vzniku nové samostatné rubriky TECHNO. Nyní vám tedy můžeme oznámit vznik další nové rubriky, kterou jsme nazvali Pelmel. Jsou články, které tématicky úplně přesně nezapadají do žádné ze stávajících rubrik, tudíž aby tyto naše počiny nevycházely pouze ve Zprávách a zprávičkách (a rychle se po nich slehla zem), tak jsme vytvořili novou rubriku, která bude, jak název napovídá, takovou všehochutí. Za tímto účelem jsme pozměnili rozložení zobrazovaných rubrik, kdy pod stávajícími rubrikami nalezlenete ve dvouslopcovém zobrazení rubriky Pelmel a Chaty a diskuzní fóra (což se tedy takto projeví předně u desktopu). Věříme, že nejen tyto naše poslední kroky přispějí k vašemu komfortu a lepšímu přehledu.

AzaNoviny - Již 8. sezónu s Vámi!

 

Nová rubrika Pelmel a nové rozložení poslední sekce
Nová rubrika Pelmel a nové rozložení



AzaŽurnál Blog AN
AzaNoviny Xmagazín A-A

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)