Seznam stránek

26 října 2022

AzaNoviny - 7. let firemního profilu na sociální síti Pinterest

 

AzaNoviny - Firemní profil na sociální síti Pinterest

Vznik projektu AzaNoviny Xmagazín A-A se datuje k 17. červnu roku 2015. Následně a postupně vznikaly registrace na některých sociálních sítích. Na Facebooku to celé vzniklo, příspěvkem odkazujícím na první dvě čísla "starých AzaNovin". Začala výstavba webových stránek a zmiňované registrace na Google+, YouTube, Twitter a právě 26. října 2015 na Pinterest.

AzaNoviny - 7. let firemního profilu na sociální síti Pinterest

V roce 2015 a v začátcích celého projektu to byly samozřejmě hektické časy, kdy se při rozjezdu zakládalo a vznikalo kde co, když v roce následujícím zrodil se II. kanál AzaNovin, Blog AN či diskuzní fórum X-Fórum. Nutno ovšem říci, že ne úplně vše došlo nějakého naplnění, tedy obsahového naplnění. A to byl právě příklad profilu AzaNovin na Pinterestu.

Plné využití sociální sítě Pinterest nastalo až s razantním rozjezdem přidružené rubriky na hlavním webu AzaNoviny, která se věnuje kulinářství a nese název Recepty a vaření. Do té doby, tedy drtivou většinu času, firemní profil na Pinterestu jen prostě existoval, bez nějakého většího využitelného použití, bez nějakého cíleného naplňování obsahem. Je to právě letošní rok (a částečně rok minulý), kdy AzaNoviny konečně našly v Pinterestu zdatnou podporu svého hlavního webu, a tím dosáhly i další zvyšující se návštěvnosti.

Recepty a vaření tvoří stěžejní obsah Pinterestu AzaNovin

Nástěnka Recepty a vaření je jednoznačně nejrozsáhlejším místem k ukládání a tvorbě tzv. pinů. Další nástěnky jako AzaNoviny - Xmagazín A-A, Xglosy Internet a PC, Amoudra a Xkozloviny jsou tak trochu do počtu, i když i v nich čas od času přibude nějaký ten pin.

Nástěnky AzaNovina na Pinterestu
Nástěnky AzaNovin na Pinterestu

Na Receptech a vaření na Pinterestu existují podnástěnky, které v podstatě kopírují kategorie z webu: Těstoviny, Ryby, Asijská kuchyně, Špízy, Pomazánky a paštiky, Sýry, Houby, Uzeniny, Slané rolády a záviny, Slané pečivo, Saláty, Omáčky, Studená kuchyně, Nápoje a Sladné pochoutky. Jediná kategorie na Pinterestu, která nemá zrcadlení s webem, jsou Zabíjačkové pokrmy. Naopak chybí kategorie Ostatní, ovšem recepty z této kulinářské rubriky jsou ukládány přímo do nástěnky Recepty a vaření.

Recepty a vaření na Pinterestu
Recepty a vaření na Pinterestu

Pinterest je Česku populární

Sociální síť Pinterest se v České republice těší značné oblibě, a jak vyplývá i ze statistik StatCounter, v některých segmentech je navštěvovanější než jiné velké sociální sítě, což je poměrně zajímavým rozdílem oproti jiným zemím. Je jen škoda, že jsme pro AzaNoviny neobjevili sílu Pinterestu mnohem, ale opravdu mnohem dříve.

AzaNoviny
Xmagazín A-A


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)