Seznam stránek

22 listopadu 2022

Devátá sezóna projektu AzaNoviny Xmagazín A-A se blíží

Za pár dnů tu máme poslední měsíc v roce prosinec a s ním poslední měsíc osmé sezóny našeho projektu. Je to k nevíře ale v novém roce už budeme psát u ročníku čístici 9. Na konci roku budeme samozřejmě rekapitulovat, ale už teď můžeme říci - 8. sezóna se povedla.

Novinky a co nás čeká

Kosmetické úpravy na hlavním webu AzaNoviny

V horní liště jsme zrušili zobrazování jak datumu, tak hlavně Novinek. Přišlo nám, že je to celkem zbytečný prvek na stránce, když Nejnovější publikované články se objevují hned v úvodu levého postranního panelu. Také jsme instalovali plugin, který ukládá stránky do mezipaměti, čímž se může zrychlit jejich načítání.

Co nás čeká do konce roku

Ještě v tomto měsíci dojde k prodloužení hostingu u hlavního webu AzaNoviny, a to opět rovnou na dva roky. Projedeme a zkontrolujeme všechny weby a blogy spadající do projektu Xmagazínu a aktualizujeme vše co je již staršího data a nekloubí se se současností, překontrolujeme odkazy, doplníme informace etc. Abychom do nového roku vstupovali s tím, že je vše "v cajku".

Na webu AzaNoviny jako ikonu použijeme nově naše logo AzaNovin, logo Xmagazínu přesuneme v záhlaví do postranního panelu, kde vystřídá dosavadní widget Počasí, které se domníváme na stránkách je přebytečné. Logo Xmagazínu zaktualizujeme, páč minimálně jeden prvek neodpovídá současnému stavu. I nadále ho budou tvořit 4 základní pilíře projektu:


Listopad na AzaNovinách

Tento měsíc se nesl předně v duchu změn na sociální síti Twitter, které nastaly s novým majitelem americkým miliardářem Elonem Muskem. Z dlouhé sady článků k tomuto tématu byl zatím tím posledním článek o obnovení účtu bývalého amerického prezidenta Uživatelé Twitteru rozhodli, Trump má svůj účet zpátky. Pravděpodobně bude následovat další sada článků, neb na Twitteru se holt pořád něco děje.

Informovali jsme též o vzniku mobilní aplikace k již stávající webové stránce o naplněnosti zásobníků plynu v Česku, kterou jsme vám představili už v červenci.

 

Stav zásobníků plynu v ČR má už i mobilní aplikaci pro Android - AzaNoviny



Věnovali jsme se taktéž ve dvou článcích projektu NASA Artemis, který má v budoucnu za úkol nejen osídlení Měsíce.

 
Lidé budou na Měsíci žít ještě v tomto desetiletí, plánuje NASA - AzaNoviny



Humorec nakonec


Z Receptů a vaření: "Sakra jak se ty houby vlastně množí :D"

 

Houba s penisem



AzaNoviny
Xmagazín A-A

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)