Seznam stránek

04 ledna 2023

AzaNoviny vstoupily do své 9. sezóny

 

AzaNoviny vstoupily do své 9. sezóny

Když začaly vycházet AzaNoviny, byly označovány jednotlivými čisly a ročníky. Takže klasicky jako tištěná média, ač byly publikovány v elektronické podobě. 17.06.2015 spatřila světlo světa hned první dvě čísla, a právě od té doby se datuje vznik projektu AzaNoviny Xmagazín A-A (v té době ještě projekt nenesl označení Xmagazín). Později jsme začali používat označení sezóna, když klasické původní vydávání bylo ukončeno a přešlo se na dnešní typ publikační činnosti. Ať už pro rok 2023 ale použijeme výraz ročník či sezóna, stěžejní je ta číslovka - a ta je jednoznačná "DEVĚT".

Staré a Nové AzaNoviny

Za Staré AzaNoviny se dá považovat období prvních tří sezón. Současnou podobu začaly AzaNoviny nabírat již v druhé polovině třetí sezóny, když byl spuštěn nový hlavní web. Každopádně nějakou plnohodnotnou podobu, která by se dala nazvat prvními dětskými krůčky, začaly AzaNoviny nabírat až od roku 2018, tedy od své čtvrté sezóny. Nebylo to ještě zdaleka ono, ale už to zcela jasně směřovalo k dnešní podobě, struktuře projektu a i určitému postupnému tématickému vývoji.

Možná ještě onen rok 2018 lze považovat za takové přechodné období, tudíž dnešní standardní AzaNoviny v podstatě započaly svoji dráhu až v páté sezóně, tedy od roku 2019. Samozřejmě ty přerody se nějakým způsobem prolínaly, takže se to nedá specifikovat přesně na jednotlivé sezóny. Orientačně se ovšem dá konstatovat, že Starým AzaNovinám patřily 3 sezóny, následovala sezóna přechodová, nu a Nové AzaNoviny vstupem do roku 2023 píší teprve svou pátou sezónu. A to by právě tak nevyznělo, a k tomu my se rozhodně nezříkáme těch prvních ročníků, i když bychom na ně dnes jako seriozní magazín asi mohli i raději zapomenout, ale nezapomínáme, každý projekt má nějakou historii, i ty první ročníky jsou naše, ačkoliv s hrdostí k nim nevzhlížíme. A dělají nám ono krásné číslo 9, které už je ku chlubení, že jsme tu, i s našimi "telecími léty", už takovou dobu.

8. sezóna - rok 2022

Na našem hlavním webu AzaNoviny probíhaly po celý minulý rok nejrůznější změny a úpravy, o kterých jsme se vás snažili právě zde na našem blogu průběžně informovat. Vznikaly nové rubriky a podrubriky, některé věci zase zmizely, prostředí a vzhled bylo zjednodušeno, byly odstraněny některé, po naší úvaze nadbytečné, prvky. Některé záležitosti byly i snahou o vylepšení SEO, přeci jen asi polovina návštěvnosti je tvořena právě příchozími z vyhledávačů. A návštěvnost je právě to, co nás mohlo v loňském roce těšit, jelikož průběžně a trvale narůstala.


AzaNoviny - Nekomerční projekt, který si na sebe vydělá

Projekt AzaNoviny Xmagazín A-A byl dlouhou dobu víceméně pouze dotován z vlastních zdrojů. To se ale od určité doby změnilo a projekt si na svou činnost již dokáže hravě vydělat. Naší vizí byl vyrovnaný rozpočet, což se daří, a nějaké mírné přebytky jsou opět vkládány zpět do projektu. Takže v prvním čtvrtletí letošního roku nás patrně bude kupříkladu čekat migrace na lepší a rychlejší servery.


Co nás čeká v 9. sezóně?

Doby překotných změn již naštěstí máme dávno za sebou. V tuto chvíli není v plánu pro tuto sezónu žádná naprosto radikalní změna či rozšiřování našeho portfolia. Projekt je pevně usazen a funguje, což nebylo hlavně v počátcích až takovou samozřejmostí, takže chceme v letošním roce udržet náš standard a nadále ho vylepšovat, zdokonalovat a zkvalitňovat. Nu a připravit se na vstup do kulaté desáté sezóny. Ano, je to neuvěřitelné, ale desítka už klepe na dveře. Skutečnost, že jsme tu již tak drahnou dobu je samozřejmě i Vaší zásluhou a my vám samozřejmě děkujeme za přízeň.

PF nakonec

Ke konci minulého roku jsme rozesílali "péefka" u všech našich nejdůležitějších titulů a rubrik (AzaNoviny, Recepty a vaření, Xglosy, X-Fórum). Tady si dáme to nejstěžejnější, čímž Vám i zde na našem blogu chceme ještě popřát vše dobré v letošním roce, ať již se to týká Vašich profesních, osobních či jakýchkoliv oblastí. Pour Féliciter 2023 :-)

 

PF 2023 - AzaNoviny



AzaNoviny
Xmagazín A-A

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)