Seznam stránek

03 března 2023

Březen AzaNoviny vám vezem, duben pořád tu budem

Krapet jsme si zalaškovali s titulkem, a nyní už zase vážně. AzaNoviny, to jsou předně AzaNoviny, tedy hlavní web projektu AzaNoviny Xmagazín A-A. Proto AzaNovinám logicky věnujeme největší prostor, ovšem nezapomínáme ani na ostatní součásti projektu, tedy na celé portfolio. Dnes to ale bude výhradně o hlavním webu AzaNoviny.eu.

Další kategorie v Receptech - Luštěniny

Ač AzaNoviny jsou předně o internetu, sociáních sítích, počítačích a mobilech, technice etc., tak přidružená rubrika Recepty a vaření nám dělá svým přínosem návštěvnosti radost, s čímž jsme původně ani moc nepočítali. Nu, a vzhledem k tomu, že hlavní rubriky jsou v podstatě na dlouhou dobu vyřešené, rozložené a dané a ustálené, tak čas od času přibývají kategorie už jen v Receptech. V listopadu minulého roku jsme přidali kategorii Zabíjačkové pokrmy, v prosinci to bylo Vánoční cukroví, a nyní jsme rozřazení rozšířili o Luštěniny.

 

Luštěniny - Recepty a vaření



Datové schránky a živnostníci

Od konce minulého roku se line záležitost s automatickým zakládáním datových schránek. Pro fyzické osoby to nakonec bylo zrušeno, ovšem pro živnostníky v roce současném platí. A tak se muselo stát nevyhnutelné, že mnoho OSVČ ukončilo a zrušilo svojí živnost. Přinesli jsme na AzaNovinách sadu článků na toto téma, ten zatím nejnovější z úplného konce února nesl název Živnost kvůli datovým schránkám zrušilo dalších 25 tisíc podnikatelů. Již před tím jsme informovali o tom, že že od listopadu do ledna došlo ke zrušení 40 000 živností. Letos budou muset také OSVČ podávat daňová přiznání již pouze elektronicky, papírovým přiznáním odzvonilo.

 

OSVČ s datovou schránkou musí podávat daňové přiznání elektronicky - AzaNoviny



Umělá inteligence tady, tam, všude kam se podívám

O umělé inteligenci a předně tzv. chatovacích robotech se v posledním období hovoří neustále. Tomuto tématu se snad ani nelze v našich novinách vyhnout, takže se mu průběžně věnujeme od prosince minulého roku, kdy své kvality začal předvádět ChatGPT. Od té doby své plány zveřejňují a začínají uskutečňovat mnozí technologičtí giganti, jako Microsoft či Google. Jelikož umělá inteligence (AI) je schopna psát novinové články, tak je nabíledni, že se začíná hovořit o konci "živých" novinářů, alespoň některých. Takže kdo ví, jesti jednou nepřijde čas, kdy články do AzaNovin nebude psát už jen robot.

 

Umělá inteligence jako ChatGPT bude brzy nahrazovat novináře - AzaNoviny



Nakonec jen stroze konstatujeme, že Elon Musk se opět vrátil do čela nejbohatších lidí na planetě.


AzaŽurnál - BLOG AN
AzaNoviny Xmagazína A-A

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)