Seznam stránek

05 dubna 2023

AzaŽurnál, to byl a je březen. V dobrém i špatném

 

AzaŽrurnál - Blog projektu AzaNoviny Xmagazín A-A A

Psal se rok 2016 a po devíti měsících od založení projektu AzaNoviny - Xmagazín A-A (17.06.2015) se v březnu zrodil druhý kanál AzaNovin - AzaŽurnál. Podtitul měl Chaty CZ a obsah tomu odpovídal, mapoval české, dnes retro, chatovací portály a diskuzní fóra. Na webu byla historie jednotlivých chatů i obrázková galerie. Hlavním výstupem AzaŽurnálu byla Statistika chatovacích portálů, tedy jejich návštěvnost, což se dělo každých půl roku - na jaře a na podzim.

Nový AzaŽurnál

Jak ale roky plynuly a chatovací portály skomíraly a v podstatě už nikoho moc nezajímaly, tak bylo nutné přijít i s jiným rozšířeným obsahem, který by byl stěžejním, a to při zachování alespoň oněch statistik chatů. A tak byl 3. března roku 2021 spuštěn naprosto nový web AzaŽurnál, kam se přesunuly Statistiky StatCounter z hlavního webu AzaNoviny, aby byly všechny statistiky takzvaně "pod jednou střechou". Nový AzaŽurnál se také zdatně věnoval hostingovým službám, které postupně představoval. Též vznikaly články, které se do tehdejší podoby hlavního webu AzaNoviny až tak nehodily.

AzaŽurnál jako název Blogu AzaNovin

Ač jsme se snažili na AzaŽurnálu jako II. kanálu AzaNovin o rozšíření témat a kvalitní články, o optimalizaci stránek s cílem navýšit návštěvnost, tak se nám to dařilo jen velmi ztuha a počty zobrazení rozhodně nenaplňovaly naše představy. A pak přišly problémy s hostingem, kdy jsme defacto přišli o celý web, přesněji řečeno bychom ho museli náročně obnovovat. A jak se říká, vše špatné je pro něco dobré, tudíž nám tato nepříjemná situace pomohla v rozhodování. Vzhledem k tomu, že jsme neměli ani kapacity výrazně posílit náš II. kanál po všech stránkách, tak jsme se rozhodli veškerou energii věnovat hlavnímu webu, který prosperoval, aby se mu dařilo ještě lépe. Dnes, v podstatě po roce, se naše rohodnutí jeví jako velesprávné. Volnou doménu, která byla zakoupena na deset let, jsme převedli na náš letitý blog AN, který stál vždy tak trochu mimo hlavní dění. Začali jsme se blogu AN více věnovat, aniž bychom od toho očekávali něco víc, než se dá od blogu jakéhokoliv projektu očekávat. A v podstatě veškerou energii jsme mohli zaměřit na AzaNoviny, což se projevuje více než kladně, jelikož po všech stránkách nám pěkně rostou.

Konec dobrý, všechno dobré

Patálie s AzaŽurnálem jako naším II. kanálem, kdy zrody starého i nového se odehrály v březnu, skončily. Nejnověji tedy AzaŽurnál jako Blog AN byl právě v minulém měsíci interně hodnocen velmi dobře, a to po deseti měsících nového čerstvého vánku, kdy můžeme být s AzaŽurnálem jako blogem AN plně spokojeni, když funguje přesně dle našich tehdejších představ.

Mimochodem Blog AN vznikl 6. května 2016, takže zanedlouho budeme slavit jeho sedmé narozeniny. A bude to popravdě první výročí, kdy na náš blog budeme opravdu hrdi, na stav v jakém se nachází a pod dobrou značkou. Ještě dříve, a to už zítra, ovšem bude daleko větší sláva, kdy s naším zakladatelem Andělem Azazelem oslavíme 6. výročí jeho osobního blogu Xglosy, tedy takové dvojky celého projektu Xmagazínu A-A hned po stěžejních AzaNovinách. Už nyní Azazelovi a Xglosám s předstihem gratulujeme :)


AzaŽurnál - BLOG AN
AzaNoviny Xmagazína A-A

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)